درد های آرتروزی و دردهای اندامی

آنچه در این مطلب میخوانید:

امروزه درد های آرتروزی شایع‌ترین علت از کارافتادگی و ناتوانی افراد مسن هستند و با‌ توجه به روند رو‌ به‌ رشد چاقی، شیوع آن رو به افزایش است. اما آرتروز و دردهای مفصلی دقیقاً چه هستند؟

درد های آرتروزی بیماری مَفصلی است که به ساییدگی غضروف مفصل اطلاق می‌شود. غضروف بافتی لغزنده است که انتهاهای استخوان‌ها را در یک مفصل می‌پوشاند. استخوان‌ها داشتن حرکتی آسان بر روی یکدیگر را مدیون غضروف‌های سالم هستند. در بیماری درد های آرتروزی غضروف‌ها نازک است . و به‌تدریج در برخی نواحی از بین می‌رود که باعث می‌شود، استخوان‌های زیر غضروف‌ها به همدیگر ساییده شوند. غالبا با درد، تغییر‌شکل یا تورم مفصل و محدودیت حرکت همراه است. عموما پس از بی‌حرکت ماندن طولانی (هنگام برخواستن از بستر، سفرهای طولانی و…) سفتی مفصل، درد و محدودیت حرکت وجود دارد که به مرور زمان کمتر می‌شود.

درد های آرتروزی و دردهای مفصلی در خانم‌ها، مخصوصا پس از یائسگی، شایع‌تر است. همچنین مفاصل زانو، گردن، مهره‌های کمر، انگشتان، مچ دست و لگن بیشتر از سایر نقاط بدن دچار آرتروز می‌شوند.

شیوع و پروگنوز درد های آرتروزی

با توجه به آمار مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها، ۵۴.۴ میلیون نفر از بزرگسال در ایالات متحده مبتلا به انواع درد های آرتروزی هستند. از این تعداد، ۲۳.۷ میلیون نفر دچار محدودیت فعالیتی هستند. آرتروز در افراد ۶۵ ساله یا مسن‌تر شایع‌تر است، اما می‌تواند افراد در همه سنین، از جمله کودکان را نیز تحت تاثیر قرار دهد.

علل

علت دقیق این اختلال درد های آرتروزی ناشناخته است. عوامل افزایش دهنده خطر:

  • چاقی و تغذیه نامناسب
  • بالارفتن سن و فعالیت‌هایی که با ضربه به مفاصل (میکروتروما) همراهند.
  • عفونت و بعضی بیماری ها (دیابت، سندرم مارفان، بیماری ویلسون و آلکاپتونوری)
  • شغل (برخی مشاغل که شامل خم شدن تکراری زانو و چمباتمه زدن است)
  • ضربه به مفصل، آسیب‌های ورزشی یا تصادف
  • عوامل ارثی و زنتیکی

تقریباً اغلب افراد بالای ۵۰ سال به درجاتی از درد های آرتروزی مبتلا هستند. آرتروز در خانم‌ها بیشتر از آقایان بروز می‌کند ولی دلیل آن هنوز به درستی مشخص نشده است.

علائم درد های آرتروزی

درد مفاصل، محدودیت حرکت و کاهش انعطاف‌پذیری مفاصل، التهاب و تورم مفصل، معمولاً بدون گرما یا تب همراه . درگیری مفاصل، صدای ترق و تروق یا صدای ساییده شدن با حرکت مفصل مبتلا (گاهی). این درد ممکن است در آغاز خفیف باشد، ولی می‌تواند به قدری شدید گردد که زندگی و خواب بیمار را دچار اختلال کند. درد مفاصل موجب عدم تحرک کافی بیمار می‌شود که این خود باعث لنگیدن، تحلیل رفتن و ضعیف شدن ماهیچه‌های پیرامون مفصل مبتلا و شل شدن رباط‌ها می‌گردد.

علائم آرتروز ممکن است هفته‌به‌هفته یا حتی گاهی روزبه‌روز متفاوت باشد. باید بدانیم که آرتروز یک بیماری پیش رونده است که برای مدت بسیار طولانی همراه بیمار خواهد بود.

برای تشخیص آرتروز می‌توان به پزشک متخصص ارتوپدی مراجعه کرد. به‌طور معمول پزشک، عکس رادیوگرافی یا سایر آزمایش‌ها و روش‌های تصویربرداری را درخواست می‌کند.

داروخانه گیاهی زجاج کلاب

شما میتوانید تمامی بیماری های خود را در داروخانه گیاهی زجاج کلاب درمان کنید .

تمامی داروهای موجود در داروخانه گیاهی زجاج کلاب کاملا گیاهی است و هیچگونه عوارضی ندارد .

همچنین میتوانید از بخش دسته بندی داروها در داروخانه گیاهی زجاج کلاب داروی مدنظر خود را انتخاب کنید.

درمان

به طور کلی بیماری درد های آرتروزی هیچگاه کاملاً درمان نمی‌شود . و درمان مشخصی برای آن وجود ندارد اما طی سال‌های اخیر پیشرفت‌های خوبی . در کنترل و درمان چندین نوع از آرتریت‌ها است. به‌عنوان مثال در مورد آرتریت‌های التهابی ثابت شده که آغاز زودهنگام درمان مناسب می‌تواند در کنترل بیماری بسیار مفید باشد.

به عبارت دیگر، با دریافت درمان مناسب آرتروز و پیگیری درست می‌توان علائم آرتروز را کنترل کرد.

اما می‌توان با استفاده از روش‌های درمانی درد های آرتروزی متفاوت مانند حرکات ورزشی صحیح و آب‌درمانی، فیزیوتراپی، کاهش وزن و تغییر رژیم غذایی . تغذیه مناسب، گرم یا سرد کردن مفصل، داروهای ضد‌التهاب و ضد‌درد، داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری (DMARDs) . عمل جراحی و دیگر تکنیک‌های درمانی و تجهیزات توانبخشی، علائم آن را به شدت کاهش و دامنه حرکتی و قدرت مفاصل را تا حد زیادی افزایش داده و باعث راحتی بیمار شود.

داروخانه آنلاین

شما میتوانید تمامی داروهای مدنظر خود را از داروخانه آنلاین زجاج کلاب خریداری کنید .

تمامی سفارشات شما از داروخانه آنلاین زجاج کلاب در کمتر از سه روز برای شما ارسال میشود

داروخانه آنلاین زجاج کلاب با هدف حفظ سلامتی شما عزیزان حامی سلامتی شما عزیزان است .

تحقیقات نشان می دهد که عسل طبیعی به خاطر خاصیت ضد باکتری بالا و خواص ضد التهابی طبیعی آن ، محبوبیت زیادی در درمان درد مفاصل دارد. عسل به صورت طبیعی باعث کاهش التهاب مفاصل و کاهش درد می‌شود.

گاهی اوقات علائم آرتروز شدید و خفیف می‌شوند. بیشتر افرادی که با وجود آرتروز هنوز محدودیت حرکتی آنچنانی ندارند، با دریافت درمان مناسب ممکن است از بروز آسیب‌های مفصلی مصون بمانند. نکته‌ای که باید به‌خاطر داشته باشیم این است که نباید بر روی آرتروز تمرکز کرد و باید به سلامتی عمومی بیشتر توجه کنیم. باید روحیه خودمان را قوی نگه داریم و به‌طور فعال مراقب تندرستی خود باشیم.

درد کشیدن برای مدت طولانی می‌تواند عوارض خاصی به‌همراه داشته باشد. افسردگی و اضطراب از نخستین عوارض درد مزمن هستند. درباره آرتروز خود با اقوام، دوستان و همکاران صحبت کنید. این صحبت در کنار مشاوره روانشناسی یا رفتاردرمانی شناختی شما را قادر می‌سازد تا علائم آرتروز خود را مهار کنید. با حفظ فعالیت های اجتماعی خود، کیفیت زندگی خود را حفظ کنید تا کنترل علائم بیماری راحت تر شود.

لطفا صفحه رسمی داروخانه آنلاین ما را در اینستاگرام دنبال کنید .

مشاوره و پشتیبانی

هم‌اکنون پاسخگوی شما هستیم

دیدگاه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *