بیماری های دستگاه گوارش و زخم گوارشی در نتیجه ی اختلالاتی در داخل دستگاه گوارش یا خارج از آن ایجاد می شوند و دارای شدت های متفاوتی هستند که از اختلالاتی که علائم خفیفی ایجاد می کنند و عوارض طولانی مدتی ندارند، تا آنهایی که علائم مقاوم دارند و نتایج نامطلوبی به دنبال دارند، متغیر است. زخم گوارشی ممکن است محدود به یک عضو باشد یا با درگیری تعدادی از قسمت ها خود را نشان دهد
این بیماری ها دستگاه گوارش تظاهرات اختلالاتی هستند که در جذب مواد غذایی و یا دفع مواد زائد یا فعالیت هایی که این دو عمل اصلی را حمایت می کنند روی می دهد.
نشانه های بیماری های دستگاه گوارش
شایع ترین نشانه ها عبارتند از: درد شکمی، سوزش سر دل، تهوع و استفراغ، تغییر در عادات روده ای، خونریزی دستگاه گوارش و زردی
نشانه های دیگر عبارتند از: دیسفاژی(اختلال در بلع)، بی اشتهایی، کاهش وزن، خستگی و نشانه های خارج روده ای
ابزارهای ارزیابی بیماران
آزمون های آزمایشگاهی، رادیولوژیک و فانکشنال می تواند در تشخیص بیماری مشکوک دستگاه گوارش کمک کننده باشد. همچنین دستگاه گوارش برای ارزیابی های داخلی با اندوسکوپی فوقانی و تحتانی و بررسی محتویات مجرا، مناسب است. بررسی های بافتی – هیستوپاتولوژیک بافت های دستگاه گوارش این آزمون ها را تکمیل می کند.
درمام زخم گوارشی در داروخانه گیاهی
شما میتوانید تمامی بیماری های خود اعم از زخم گوارشی را در داروخانه گیاهی زجاج کلاب درمان کنید .
تمامی داروهای موجود در داروخانه گیاهی زجاج کلاب گیاهی بوده و مواد شیمیایی ندارند .
اطریفل مقل ملین
مصرف ملین ها می تواند تاثیرات بسیاری بر روی سلامت دستگاه گوارش انسان داشته باشد و به رفع و درمان یبوست و همورویید (بواسیر) ناشی از آن کمک شایانی کند. یکی از بهترین ملین های گیاهی داروی اطریفل مقل ملین می باشد.
ترکیبات:
هلیله(زرد،سیاه،کابلی)، بلیله،مقل، اسطوخودوس، افتیمون، فلوس، تربد
درمان اختلالات دستگاه گوارش
انتخاب روش های درمانی برای بیمار مبتلا به اختلال دستگاه گوارش به علت ایجاد کننده ی نشانه ها بستگی دارد. درمان های در دسترس عبارتند از: تعدیل هایی در رژیم غذایی، داروها، اندوسکوپی مداخله ای .یا روش های رادیولوژی، جراحی و درمان هایی که به تاثیرات خارجی می پردازند.
درمان های جایگزین و کامل کننده: درمان های جایگزین، برای درمان نشانه های منتخب اختلالات دستگاه گوارش مورد توجه قرار دارند. زنجبیل، آکوپرشر (acupressure) و طب سوزنی برای درمان تهوع توصیه و تبلیغ شده اند . و پیریدوکسین نیز برای درمان تهوع سه ماهه ی اول حاملگی مورد تحقیق قرار گرفته است. داروهای گیاهی مثل STW5 (ایبروگاست ترکیبی از 9 گیاه) در بیماران با دیس پپسی عملکردی و IBS مفید هستند. فرآورده های آنزیم های پانکراس با قدرت کم، به عنوان داروهای کمک کننده ی هضم عمومی عرضه شده اند .اما شواهد کمی برای اثبات تاثیر آنها وجود دارد.
بیماری زخم پپتیک
زخم گوارشی پپتیک به صورت از هم گسیختگی تمامیت مخاطی معده و یا دئودنوم تعریف می شود که منجر به نقص موضعی یا ایجاد حفره در اثر التهاب فعال می گردد. با وجود اینکه درد سوزشی اپی گاستر که با گرسنگی تشدید می شود و با مصرف غذا تسکین می یابد . یکی از مجموعه نشانه های همراه با بیماری زخم پپتیک است، امروزه آشکار شده است که بیش از 90% بیماران دچار دیس پپسی، فاقد زخم هستند و اکثر بیماران دچار زخم پپتیک ممکن است بدون علامت باشند. زخم های ایجاد شده در معده و یا دئودنوم اغلب ماهیت مزمن دارند.
داروخانه آنلاین زجاج کلاب
شما میتوانید تمامی داروهای گیاهی خود را به صورت آنلاین از داروخانه آنلاین زجاج کلاب خریداری کنید .
تمامی سفارشات شما از داروخانه آنلاین زجاج کلاب در کمتر از سه روز برای شما ارسال میشود .
عوامل خطر بیماری زخم پپتیک
هلیکوباکتر پیلوری و NSAID ها شایع ترین عوامل خطرزا برای بیماری زخم پپتیک بوده و سایر عوامل خطر شامل بیماری انسدادی مزمن ریوی، نارسایی مزمن کلیوی، مصرف اخیر و قبلی تنباکو، سن بالا، بیماری عروق کرونر، مصرف قبلی الکل، نژاد آفریقایی – آمریکایی، چاقی و دیابت می باشد.
خصوصیات بالینی بیماران مبتلا به زخم پپتیک
درد اپی گاستر که به صورت سوزش یا ناراحتی چنگ زننده است می تواند در بیماران مبتلا به زخم معده یا زخم دئودنوم وجود داشته باشد. این ناراحتی همچنین به صورت یک ناخوشی، احساس درد مبهم یا درد ناشی از گرسنگی تعریف می شود .
الگوی تیپیک درد در زخم دئودنوم به صورت دردی است که 90 دقیقه تا 3 ساعت پس از صرف غذا رخ می دهد و اغلب توسط آنتی اسیدها یا مصرف غذا تسکین می یابد. دردی که بیمار را از خواب بیدار می کند (بین نیمه شب و 3 صبح) شاخص ترین نشانه است. بیماران مسن احتمال کمتری برای وجود درد شکم به عنوان عاملی برای بیماری زخم پپتیک دارند و به جای آن با عوارضی چون خونریزی از زخم و سوراخ شدگی همراه هستند. الگوی درد در بیماران مبتلا به زخم معده ممکن است متفاوت از الگوی درد در بیماران مبتلا به زخم دئودنوم باشد، به طوری که ناراحتی ممکن است دقیقا با مصرف غذا ایجاد شود. تهوع و کاهش وزن به طور شایع تر در بیماران مبتلا به زخم معده رخ می دهد.
درمان بیماری زخم پپتیک
داروهای مورد استفاده در بیماری زخم پپتیک شامل داروهای خنثی کننده ی اسید و عوامل محافظت کننده ی مخاط
لطفا ما را در اینستاگرام دنبال کنید .