در طب سنتي درمان هاي متعددي جهت بیماری کبد چرب مورد استفاده است كه در آنها نقش گياهان دارويي چشمگير ميباشد. تحقيقات اخير روي مكمل هاي غذايي و گياهان دارويي مورد استفاده در طب سنتي حاكي از آن است . كه تركيبات موجود در آنها از جمله فيبرهاي غذايي، ويتامين ها، فلاونوييدها، استرول ها و ديگر تركيبات آنتي اكسيداني، علاوه بر كاهش چربي خون ميتوانند . در مهار اكسيداسيون LDL و حذف راديكال آزاد اكسيژن نقش داشته و با تاثير بر سيستم ايمني و بهبود اختلالات متابوليسمي بدن در بهبود اين بيماري احتمالا موثر باشند.
میوه های موثر بر بیماری کبد چرب :
- كنگر فرنگي (آرتيشو): در اروپا برگ هاي كنگر فرنگي به عنوان يك داروي مدر به منظور تحريك بیماری کبد چرب و به عنوان محرك صفرا جهت تحريك ترشح صفرا از كبد استفاده ميشود. اخيراً كميسيون E آلمان استفاده از برگ كنگر فرنگي را جهت بهبود مشكلات بدهضمي غذا تاييد كرده است. بدهضمي غذا ميتواند به علت ترشح ناكافي صفرا ايجاد شود. مصرف برگ كنگر فرنگي منجر به تحريك توليد صفرا و در نتيجه بهبود مشكلات بدهضمي غذا ميشود. مطالعه روي حيوانات آزمايشگاهي نشان ميدهد كه برگ كنگرفرنگي سنتز كلسترول را در سلولهاي كبد مهار و همچنين كبد را از صدمات سموم شيميايي حفاظت ميكند. تركيبات موجود در برگ كنگرفرنگي مانند سينارين و لوتئولين ممكن است در كاهش سنتز و ميزان كلسترول خون نقش داشته باشند.
- يونجه: در طب سنتي يونجه به عنوان يك مكمل غذايي برای بیماری کبد چرب، ضد ديابت، ضد چربي خون بالا، ضدآلرژي و اختلالات يائسگي كاربرد دارد. به علاوه اين گياه در اختلالات گوارشي، التهابات عروقي، مشكلات كليه، مثانه و سوختگي ها نيز مورد استفاده قرار ميگيرد. اين گياه داراي ميزان بالاي ويتامين ها شامل ويتامين هاي گروه B، C، E، K و همچنين β-كاروتن بوده و به همين دليل به عنوان مكمل غذايي مصرف ميشود. طبق تحقيقات بذرهاي يونجه داراي توانايي كاهش سطح كلسترول خون در حيوانات آزمايشگاهي هستند. استفاده بذرهاي اين گياه به مدت يكسال توسط ميمون ها نه تنها هيچ عارضه جانبي را نشان نداد بلكه سطح كلسترول خون را پايين آورد. در مطالعات آزمايشگاهي وجود استروژن گياهي در اين گياه است كه ممكن است براي درمان اختلالات يائسگي مفيد باشد.
داروخانه گیاهی زجاج کلاب
شما میتوانید تمامی بیماری های خود را در داروخانه گیاهی زجاج کلاب درمان کنید.
تمامی داروهای موجود در داروخانه گیاهی زجاج کلاب کاملا گیاهی است و هیچگونه عوارضی ندارد.
داروخانه گیاهی زجاج کلاب حامی سلامتی شما عزیزان.
- شنبليله: در طب سنتي در بيماري هايي مانند بیماری کبد چرب، كلسترول بالا، يبوست، برونشيت، سوءهاضمه و مشكلات كليوي تجويز ميشود. مطالعات بر روي حيوانات آزمايشگاهي و بررسي هاي باليني نشان ميدهد . كه اين گياه ميزان قندخون را در افراد ديابتي كاهش میدهد و سطح كلسترول را نيز پايين ميآورد. مشابه ساير مواد غذايي داراي فيبر زياد، ممكن است جهت يبوست نيز مفيد باشد.
- سير: در طب سنتي در درمان طيف وسيعي از بیماری کبد چرب مصرف ميشود. تركيب بو دار آليين يكي از مهمترين تركيبات موجود در سير است. هنگامي كه سير بريده يا له ميشود آنزيمي به نام آليناز با اثر بر آليين آن را تبديل به آليسين ميكند كه عامل بوي شديد سير است. امروزه سير در درمان سرماخوردگي، اختلالات گوارشي، آسم، ديابت، بيماري قلبي-عروقي، كلسترول و فشار خون بالا مصرف ميشود.
- سويا: به عنوان يك ماده غذايي سرشار از پروتئين در آسيا و به عنوان گوشت بدون كلسترول در غذاي سنتي آمريكاييان مصرف ميشود. در آمريكا اداره غذا و دارو به توليدكنندگان فرآورده هاي غذايي حاوي سويا اجازه است .تا از برچسب قلب سالم روي فرآورده هايشان استفاده كنند. در طب سنتي سويا جهت كاهش كلسترول خون استفاده شده و همچنين به عنوان ضدسرطان و درمان پوكي استخوان كاربرد دارد.
داروخانه آنلاین زجاج کلاب
شما میتوانید تمامی داروهای مدنظر خود را از داروخانه آنلاین زجاج کلاب خریداری کنید.
تمامی داروهای مدنظر خود را در دسته بندی درمانی داروخانه آنلاین زجاج کلاب میتوانید پیدا کنید .
سفارشات شما از داروخانه آنلاین زجاج کلاب در کمتر از سه روز برای شما ارسال میشود.
- خار مريم: عصاره بذر گياه دارويي خارمريم به سيلي مارين معروف است. سيلي مارين داروي گياهي با خواص محافظت كبدي در بیماری کبد چرب، داراي تركيبات متعدد از جمله فلاوونوييدهايي با خواص آنتي اكسيداني . تثبيت غشاي سلولي و افزايش گلوتاتيون خون ميباشد كه تاثير مثبت آن در بهبود بيماري هاي متعدد . از جمله افزايش چربي خون در مطالعات آزمايشگاهي گزارش شده است.
- مخمر قرمز برنج: به عنوان يك ماده غذايي مهم در برنامه روزانه مردم چين قرار دارد. اين ماده بومي چين و محصول فرعي حاصل از تخمير نوعي برنج پخته است كه مخمر قرمز برنج بر روي آن رشد کرده است. اين ماده در طب سنتي چين به عنوان محرك سيكل خوني و محرك هضم غذا تجويز ميشود. تجويز مخمر قرمز برنج موجب كاهش كلسترول خون ميشود كه اين اثر به دليل استاتين هاي موجود در اين ماده ميباشد. استاتين ماده اوليه لوواستاتين است كه به عنوان داروي كاهش دهنده چربي خون تجويز ميشود. مخمر قرمز برنج علاوه بر نشاسته، پروتئين، فيبر، استرول ها و اسيدهاي چرب، داراي برخي تركيبات فعال شامل موناكولين K، دي هيدرو موناكولين و موناكولين I تا VI ميباشد.
مشاوره پزشکی رایگان
شما میتوانید از مشاوره پزشکی رایگان در داروخانه آنلاین زجاج کلاب بهرهمند شوید.
محققين عنوان كرده اند كه يكي از اجزاي اين مخمر به نام موناكولين K از توليد كلسترول در بیماری کبد چرب ممانعت ميكند كه اين عمل از طريق توقف فعاليت آنزيم COA-HMG ردوكتاز كه در سنتز كلسترول نقش مهمي دارد، ميباشد. اگر چه تقريباً ميزان موناكولين K در مخمر قرمز برنج نسبت به لوواستاتين كم است ولي اين دو مشابه هم عمل ميكنند.
- پسيليوم: فيبر محلول در آب است كه از پوستة بذر اسفرزه به دست ميآيد. در يك مطالعه در بين افراد مبتلا به كلسترول بالاي خون درمان 6 تا 8 هفته اي با پسيليوم، باعث كاهش كلسترول تام به ميزان 5/3 تا 6/5 درصد و LDL كلسترول به ميزان 1/5 تا 8/8 درصد در مقايسه با دارونما شده است.
- سبوس گندم: به عنوان يك ماده غذايي داراي فيبر بالا علاوه بر خواص متعدد غذايي ميتواند باعث كاهش سطح كلسترول خون شود. در مطالعه اي 152 بيمار كه LDL آنها بين 190-120 و TG آنها كمتر از 400 بود به مدت 6 هفته تحت رژيم سبوس گندم قرار گرفتند که ميزان كلسترول كل و LDL كاهش يافت.
يك مطالعه نشان داد كه رژيم غذايي غني از سبوس گندم بر متابوليسم بدن خانم هاي مبتلا به اضافه وزن و بیماری کبد چرب تاثير مثبت دارد. استفاده از سبوس گندم همچنين منجر به كاهش سطح كلسترول و LDL خون افراد مبتلا به چربي خون بالا در اين مطالعه گرديد. به علاوه ادعا شده است كه خواص آنتي اكسيداني سبوس گندم موجب مهار اكسيداسيون LDL وابسته به دوز شده است.
نتيجه گيري :
امروزه افزايش چربي خون و عوارض جانبي ناشي از آن به عنوان يكي از معضلات سيستم بهداشتي اكثر جوامع شناخته شده است. افزايش چربي خون علاوه بر تشديد اختلالات متابوليسمي بدن موجب تشديد بيماري هاي قلبي- عروقي خصوصاً در بيماران مبتلا به ديابت و فشارخون بالا ميشود. اطلاعات موجود حاكي از آن است كه تركيبات موجود در مكمل هاي غذايي و گياهان دارويي از جمله فيبرهاي غذايي، ويتامينها، فلاوونوييدها، استرولها و ديگر تركيبات آنتي اكسيداني، ميتوانند با تاثير بر واكنش هاي متابوليسمي بافت هاي مختلف بر متابوليسم چربي ها تاثيرگذار باشند.
لطفا ما را در اینستاگرام دنبال کنید.